LETNIE FIT DESERY

LATO DOSTARCZA NAM WIELU POZYTYWNYCH EMOCJI, RÓWNIEŻ KULINARNYCH. LEKKIE DESERY IDEALNIE DOPEŁNIĄ POSIŁEK GŁÓWNY LUB SPRAWDZĄ SIĘ JAKO NIE TYLKO SUPER EFEKTOWNE, ALE PRZEDE WSZYSTKIM PYSZNE NAKRYCIE LETNIEGO STOŁU. A CO NAJWAŻNIEJSZE, ZE WZGLĘDU NA SKŁADNIKI, Z KTÓRYCH SĄ WYKONANE, MOŻNA JE POCHŁANIAĆ BEZ WYRZUTÓW SUMIENIA!

Czytaj dalej...

CHWASTY Z OGRODU DO KUCHNI

POCZĄTEK LATA TO DOSKONAŁA PORA NA ZBIORY ZIÓŁ I ROŚLIN LECZNICZYCH. Z WIELU Z NICH MOŻNA PRZYGOTOWAĆ POTRAWY, PRZETWORY LUB SUSZ, KTÓRY PRZYDA SIĘ W ZIMOWE WIECZORY.

Czytaj dalej...

WIELKIE JAJO

ZBLIŻAJĄCE SIĘ ŚWIĘTA WIELKANOCNE KOJARZĄ SIĘ NAM GŁÓWNIE Z JAJKIEM. OD TYSIĘCY LAT SPOŻYWAMY GO POD ROŻNYMI POSTACIAMI. NA TWARDO, MIĘKKO, JAKO JAJECZNICĘ CZY SKŁADNIK WIELU CIAST. ALE JEST TEŻ WIELE INNYCH NIETYPOWYCH ZASTOSOWAŃ TEGO UBOCZNEGO PRODUKTU KURY.

Czytaj dalej...

WALENTYNKOWE MENU

WŁASNORĘCZNIE PRZYGOTOWANA KOLACJA WALENTYNKOWA – TO NAJCZĘSTSZY SPOSÓB SPĘDZANIA TEGO WYJĄTKOWEGO ŚWIĘTA. JAKIE POTRAWY - AFRODYZJAKI PRZYGOTOWAĆ, ABY OCZAROWAĆ DRUGĄ POŁOWĘ? NA PEWNO NIE POWINNO ZABRAKNĄĆ CZEKOLADY I OWOCÓW MORZA.

Czytaj dalej...

AFRODYZJAKI W PŁYNIE

POTENCJAŁ NIEKTÓRYCH PRZYPRAW, OWOCÓW, WARZYW CZY ZIÓŁ DOSTRZEŻONO JUŻ W STAROŻYTNOŚCI. W KOŃCU DOBRZE PRZYRZĄDZONE NAPOJE, PRZYPOMINAJĄCE MIŁOSNY ELIKSIR ŚWIETNIE SPRAWDZĄ SIĘ W ROLI AFRODYZJAKÓW I BĘDĄ DOSKONAŁYM DOPEŁNIENIEM WALENTYNEK.

Czytaj dalej...