WIELKIE JAJO

ZBLIŻAJĄCE SIĘ ŚWIĘTA WIELKANOCNE KOJARZĄ SIĘ NAM GŁÓWNIE Z JAJKIEM. OD TYSIĘCY LAT SPOŻYWAMY GO POD ROŻNYMI POSTACIAMI. NA TWARDO, MIĘKKO, JAKO JAJECZNICĘ CZY SKŁADNIK WIELU CIAST. ALE JEST TEŻ WIELE INNYCH NIETYPOWYCH ZASTOSOWAŃ TEGO UBOCZNEGO PRODUKTU KURY.

Czytaj dalej...

WALENTYNKOWE MENU

WŁASNORĘCZNIE PRZYGOTOWANA KOLACJA WALENTYNKOWA – TO NAJCZĘSTSZY SPOSÓB SPĘDZANIA TEGO WYJĄTKOWEGO ŚWIĘTA. JAKIE POTRAWY - AFRODYZJAKI PRZYGOTOWAĆ, ABY OCZAROWAĆ DRUGĄ POŁOWĘ? NA PEWNO NIE POWINNO ZABRAKNĄĆ CZEKOLADY I OWOCÓW MORZA.

Czytaj dalej...

AFRODYZJAKI W PŁYNIE

POTENCJAŁ NIEKTÓRYCH PRZYPRAW, OWOCÓW, WARZYW CZY ZIÓŁ DOSTRZEŻONO JUŻ W STAROŻYTNOŚCI. W KOŃCU DOBRZE PRZYRZĄDZONE NAPOJE, PRZYPOMINAJĄCE MIŁOSNY ELIKSIR ŚWIETNIE SPRAWDZĄ SIĘ W ROLI AFRODYZJAKÓW I BĘDĄ DOSKONAŁYM DOPEŁNIENIEM WALENTYNEK.

Czytaj dalej...

NIESZABLONOWY STOŁ WIGILIJNY

KOLACJA WIGILIJNA CO ROKU WIĄŻE SIĘ Z OKREŚLONYMI TRADYCJAMI. NIE WARTO ZUPEŁNIE Z NICH REZYGNOWAĆ, JEDNAK ORYGINALNA MODYFIKACJA MENU MILE ZASKOCZY PODNIEBIENIA ZEBRANYCH PRZY WSPÓLNYM STOLE GOŚCI. ŚWIĄTECZNY KARP W NOWYM WYDANIU, WIGILIJNY KOMPOT W NIETYPOWEJ ODSŁONIE, ODMIENIONE PIEROGI Z DYNIĄ, A MOŻE NIECODZIENNA KUTIA PODANA INACZEJ? ŻYCZYMY SMACZNEGO!

Czytaj dalej...

PIERNIK NIEKONIECZNIE NA SŁODKO

DO ŚWIĄT POZOSTAŁO JUŻ ZALEDWIE KILKA TYGODNI. CZAS NA PRZYGOTOWANIE PIERNIKOWYCH CIAST. BO TYLKO ONE SPOŚRÓD INNYCH ŚWIĄTECZNYCH WYPIEKÓW, ABY DOBRZE SMAKOWAŁY, MUSZĄ BYĆ UPIECZONE ODPOWIEDNIO WCZEŚNIEJ. ICH KORZENNO-MIODOWY ZAPACH I SMAK ZWIASTUJĄ ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA.

Czytaj dalej...