JESIEŃ NA TALERZU

JESIEŃ PRZYNOSI ZE SOBĄ NIE TYLKO ZŁOTE LIŚCIE, LŻEJSZE PROMIENIE SŁOŃCA I KRÓTSZE DNI. JESIEŃ TO PRZEDE WSZYSTKIM OGROM SKARBÓW, KTÓRE MOŻEMY ZNALEŹĆ JEDYNIE O TEJ PORZE ROKU. TO WŁAŚNIE Z NICH MOŻEMY WYCZAROWAĆ W KUCHNI PRZYSMAKI, KTÓRYCH NA PRÓŻNO SZUKAĆ O INNEJ PORZE. WARTO WIEDZIEĆ, ŻE JESIEŃ NA TALERZU TO PRAWDZIWA SYMFONIA DOSKONAŁYCH SMAKÓW.

Czytaj dalej...

ROZGRZEJ SIĘ OD ŚRODKA

KIEDY POGODA WAS NIE ROZPIESZCZA, ZMARZLIŚCIE DO KOŚCI I ZACZYNA WAS BRAĆ PRZEZIĘBIENIE, ZACZNIJCIE OD… ROZGRZANIA SIĘ OD ŚRODKA. GORĄCE, AROMATYCZNE NAPOJE NA PEWNO POSTAWIĄ WAS NA NOGI I POPRAWIĄ HUMOR

Czytaj dalej...

GRZYBOWA UCZTA

TEGOROCZNA JESIEŃ SUTO RACZY NAS DARAMI PRZYRODY. GRZYBY SĄ SKŁADNIKIEM WIELU DAŃ, NIE TYLKO W KUCHNI POLSKIEJ. MIMO ŻE SĄ POTRAWĄ BARDZO SMACZNĄ, TO RÓWNIEŻ CIĘŻKOSTRAWNĄ, DLATEGO WARTO ODPOWIEDNIO JE PRZYRZĄDZIĆ, NIEWAŻNE CZY JE GOTUJEMY, SMAŻYMY CZY TEŻ DUSIMY. SEZON NA GRZYBY TRWA W NAJLEPSZE, WARTO WYPRÓBOWAĆ TEN JESIENNY PRZYSMAK NA WIELE SPOSOBÓW.

Czytaj dalej...

JEDZMY KASZTANY

KASZTANY JADALNE SĄ DOŚĆ WYMAGAJĄCYM PRODUKTEM KULINARNYM. NALEŻY JE W ODPOWIEDNI SPOSÓB PRZYGOTOWAĆ DO SPOŻYCIA, ABY NIE BYŁY SUROWE ANI ZBYT TWARDE. SĄ JEDNAK NIEZWYKLE AROMATYCZNE
I IDEALNIE PASUJĄ DO WRZEŚNIOWEGO KLIMATU, KTÓRY JUŻ POWOLI PRZYPOMINA O ZBLIŻAJĄCEJ SIĘ JESIENI.

Czytaj dalej...

LEMONIADY NA OCHŁODĘ

LATEM CZĘŚCIEJ SIĘGAMY PO WSZELKIEGO RODZAJU NAPOJE. ORGANIZM WRĘCZ DOMAGA SIĘ PICIA. ZWYKŁĄ WODĘ MOŻNA ZASTĄPIĆ LEMONIADAMI, KTÓRE MOŻEMY ZROBIĆ SZYBKO I BEZ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW. WYSTARCZĄ ODPOWIEDNIE SKŁADNIKI I WYCZARUJEMY PYSZNY, ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ. NAJLEPSZY NA LATO!

Czytaj dalej...