WSZECHSTRONNA CUKINIA NA WIDELCU

ŁAGODNA W SMAKU, LEKKOSTRAWNA, ZAWIERAJĄCA ŻELAZO, MAGNEZ, POTAS I SZEREG WITAMIN, SZCZEGÓLNIE DOCENIANIA JESIENIĄ I TO NIE TYLKO PRZEZ OSOBY BĘDĄCE NA DIECIE. CUKINIA. TEN NIEPOZORNY SMAKOŁYK Z RODZINY WARZYW DYNIOWATYCH, DAJE SPORE POLE DO MANEWRU W KUCHNI. SPRAWDŹCIE, JAK PRZYRZĄDZIĆ TO UNIWERSALNE WARZYWO, BY STAŁO SIĘ PRAWDZIWĄ UCZTĄ DLA WSZYSTKICH SMAKOSZY NIESZABLONOWYCH POTRAW.

Czytaj dalej...

JESIEŃ NA TALERZU

JESIEŃ PRZYNOSI ZE SOBĄ NIE TYLKO ZŁOTE LIŚCIE, LŻEJSZE PROMIENIE SŁOŃCA I KRÓTSZE DNI. JESIEŃ TO PRZEDE WSZYSTKIM OGROM SKARBÓW, KTÓRE MOŻEMY ZNALEŹĆ JEDYNIE O TEJ PORZE ROKU. TO WŁAŚNIE Z NICH MOŻEMY WYCZAROWAĆ W KUCHNI PRZYSMAKI, KTÓRYCH NA PRÓŻNO SZUKAĆ O INNEJ PORZE. WARTO WIEDZIEĆ, ŻE JESIEŃ NA TALERZU TO PRAWDZIWA SYMFONIA DOSKONAŁYCH SMAKÓW.

Czytaj dalej...

ROZGRZEJ SIĘ OD ŚRODKA

KIEDY POGODA WAS NIE ROZPIESZCZA, ZMARZLIŚCIE DO KOŚCI I ZACZYNA WAS BRAĆ PRZEZIĘBIENIE, ZACZNIJCIE OD… ROZGRZANIA SIĘ OD ŚRODKA. GORĄCE, AROMATYCZNE NAPOJE NA PEWNO POSTAWIĄ WAS NA NOGI I POPRAWIĄ HUMOR

Czytaj dalej...

GRZYBOWA UCZTA

TEGOROCZNA JESIEŃ SUTO RACZY NAS DARAMI PRZYRODY. GRZYBY SĄ SKŁADNIKIEM WIELU DAŃ, NIE TYLKO W KUCHNI POLSKIEJ. MIMO ŻE SĄ POTRAWĄ BARDZO SMACZNĄ, TO RÓWNIEŻ CIĘŻKOSTRAWNĄ, DLATEGO WARTO ODPOWIEDNIO JE PRZYRZĄDZIĆ, NIEWAŻNE CZY JE GOTUJEMY, SMAŻYMY CZY TEŻ DUSIMY. SEZON NA GRZYBY TRWA W NAJLEPSZE, WARTO WYPRÓBOWAĆ TEN JESIENNY PRZYSMAK NA WIELE SPOSOBÓW.

Czytaj dalej...

JEDZMY KASZTANY

KASZTANY JADALNE SĄ DOŚĆ WYMAGAJĄCYM PRODUKTEM KULINARNYM. NALEŻY JE W ODPOWIEDNI SPOSÓB PRZYGOTOWAĆ DO SPOŻYCIA, ABY NIE BYŁY SUROWE ANI ZBYT TWARDE. SĄ JEDNAK NIEZWYKLE AROMATYCZNE
I IDEALNIE PASUJĄ DO WRZEŚNIOWEGO KLIMATU, KTÓRY JUŻ POWOLI PRZYPOMINA O ZBLIŻAJĄCEJ SIĘ JESIENI.

Czytaj dalej...