GRZYBOWA UCZTA

TEGOROCZNA JESIEŃ SUTO RACZY NAS DARAMI PRZYRODY. GRZYBY SĄ SKŁADNIKIEM WIELU DAŃ, NIE TYLKO W KUCHNI POLSKIEJ. MIMO ŻE SĄ POTRAWĄ BARDZO SMACZNĄ, TO RÓWNIEŻ CIĘŻKOSTRAWNĄ, DLATEGO WARTO ODPOWIEDNIO JE PRZYRZĄDZIĆ, NIEWAŻNE CZY JE GOTUJEMY, SMAŻYMY CZY TEŻ DUSIMY. SEZON NA GRZYBY TRWA W NAJLEPSZE, WARTO WYPRÓBOWAĆ TEN JESIENNY PRZYSMAK NA WIELE SPOSOBÓW.

Czytaj dalej...

JEDZMY KASZTANY

KASZTANY JADALNE SĄ DOŚĆ WYMAGAJĄCYM PRODUKTEM KULINARNYM. NALEŻY JE W ODPOWIEDNI SPOSÓB PRZYGOTOWAĆ DO SPOŻYCIA, ABY NIE BYŁY SUROWE ANI ZBYT TWARDE. SĄ JEDNAK NIEZWYKLE AROMATYCZNE
I IDEALNIE PASUJĄ DO WRZEŚNIOWEGO KLIMATU, KTÓRY JUŻ POWOLI PRZYPOMINA O ZBLIŻAJĄCEJ SIĘ JESIENI.

Czytaj dalej...

LEMONIADY NA OCHŁODĘ

LATEM CZĘŚCIEJ SIĘGAMY PO WSZELKIEGO RODZAJU NAPOJE. ORGANIZM WRĘCZ DOMAGA SIĘ PICIA. ZWYKŁĄ WODĘ MOŻNA ZASTĄPIĆ LEMONIADAMI, KTÓRE MOŻEMY ZROBIĆ SZYBKO I BEZ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW. WYSTARCZĄ ODPOWIEDNIE SKŁADNIKI I WYCZARUJEMY PYSZNY, ORZEŹWIAJĄCY NAPÓJ. NAJLEPSZY NA LATO!

Czytaj dalej...

PASTY NA KANAPKĘ

PASUJĄ NA ŚNIADANIE, KOLACJĘ, ŚWIETNIE SPRAWDZAJĄ SIĘ RÓWNIEŻ JAKO PRZEKĄSKA W CIĄGU DNIA, DODATKOWO – WSZYSCY JE LUBIMY. KANAPKI. CO ZROBIĆ, BY ODMIENIĆ SMAK I WYGLĄD TEGO POPULARNEGO W NASZYM KRAJU PRZYSMAKU? PRZEDSTAWIAMY KANAPKOWE PASTY, KTÓRYMI MOŻECIE SIĘ ZAINSPIROWAĆ, JAK RÓWNIEŻ STWORZYĆ WŁASNE KOMBINACJE SMAKOWE.

Czytaj dalej...

Sosy do grilla

MIĘSO Z GRILLA, ZWŁASZCZA DROBIOWE ZBYT MOCNO WYPIECZONE, JEST SUCHE. JAK WZBOGACIĆ JEGO SMAK? MAŁE KĄSKI PRZEGRYZAĆ Z SOSAMI LUB DIPAMI – MOCN0 AROMATYCZNYMI. ICH PRZYRZĄDZENIE JEST SZYBKIE I ŁATWE.

Czytaj dalej...