Pierogi różno - rakie

PIEROGI TO ZDECYDOWANIE JEDNE Z NAJBARDZIEJ TRADYCYJNYCH WIGILIJNYCH POTRAW. KRÓLUJĄ NA ŚWIĄTECZNYM STOLE, A ICH SMAKOSZY ZNAJDZIEMY RÓWNIEŻ POZA GRANICAMI POLSKI. MIMO TEGO, PIERÓG JEST WŁAŚNIE NASZYM REGIONALNYM, POLSKIM DANIEM. OBOK TYCH TRADYCYJNYCH RUSKICH, CZYLI PIEROGÓW Z ZIEMNIAKAMI I SEREM, MOŻEMY ZASMAKOWAĆ PRZERÓŻNYCH RODZAJÓW. ZARÓWNO TYCH NA SŁONO JAK I NA SŁODKO. ZACZYNAJMY WIĘC WIELKIE LEPIENIE!

Czytaj dalej...

PRZEGRYŹ TO CZYLI PRZEKĄSKI NA DOMÓWKĘ

GRUDZIEŃ TO CZAS WZMOŻONYCH WIZYT GOŚCI, OKRES CZĘSTSZYCH NIŻ ZWYKLE SPOTKAŃ Z RODZINĄ I PRZYJACIÓŁMI, GŁÓWNIE W DOMOWYM ZACISZU. JEŚLI CHCEMY ZASKOCZYĆ BLISKICH NIEBANALNYM, ALE ŁATWYM W WYKONANIU POSIŁKIEM, MUSIMY ZAOPATRZYĆ SIĘ W KILKA KULINARNYCH NIEZBĘDNIKÓW I URUCHOMIĆ WYOBRAŹNIĘ. PRZYGOTOWYWANIE POSIŁKÓW MOŻE DOSTARCZYĆ WIELE FRAJDY, JEŚLI ZABIERZEMY SIĘ ZA TO Z POMYSŁEM. SPRAWDŹ JAKIMI PRZEKĄSKAMI WARTO NAKRYĆ STÓŁ.

Czytaj dalej...

Cieplo w płynie

Jesienne chłody oraz iście zimowa aura powodują, że marzymy o wieczornym relaksie, koniecznie z kubkiem rozgrzewającego napoju, który natychmiast poprawi nam nastrój. Nudzi cię tradycyjna kawa i herbata? Sprawdź jakimi jesiennymi smakami warto napełnić ulubiony kubek. 

Czytaj dalej...

KUCHNIA RODEM Z SYRII

KUCHNIA SYRYJSKA JEST TYPOWĄ KUCHNIĄ BLISKOWSCHODNIĄ, GDZIE KRZYŻUJĄ SIĘ WPŁYWY TURECKIE I ARABSKIE. W POLSCE POPULARNOŚĆ ZYSKAŁA JUŻ JAKIŚ CZAS TEMU, M.IN. ZA SPRAWĄ ROZWOJU ZNANEJ SIECI RESTAURACJI CLEOPATRA.

Czytaj dalej...

Jesienne Korzenie

KORZENNE PRZYPRAWY SĄ NIEZWYKLE AROMATYCZNE. KOJARZĄ SIĘ Z JESIENIĄ I ŚWIĘTAMI, KTÓRE POWOLI WIDAĆ JUŻ NA HORYZONCIE. IMBIR, KARDAMON, CYNAMON – TE I INNE PRZYPRAWY WARTO DODAĆ DO MENU, ABY POTRAWY NABRAŁY CIEKAWEGO AROMATU.

Czytaj dalej...