Czas na rude konfitury

JESIEŃ JEST IDEALNĄ PORĄ NA ZAOPATRZENIE NASZEJ SPIŻARNI W WŁASNORĘCZNIE WYKONANE KONFITURY, KTÓRE SMAKUJĄ ZDECYDOWANIE LEPIEJ OD TYCH KUPOWANYCH W SKLEPIE. SMAKI LATA ZAMKNIĘTE SZCZELNIE W SŁOIKACH PRZYPOMNĄ NAM CIEPŁE DNI, KIEDY ZA OKNEM ZABRAKNIE SŁOŃCA.

Czytaj dalej...

Podkarpackie smaki

KUCHNIA KAŻDEGO REGIONU MNIEJ LUB BARDZIEJ RÓŻNI SIĘ OD SIEBIE. INNE POTRAWY CHARAKTERYSTYCZNE SĄ DLA MAZOWSZA, INNE DLA ŚLĄSKA. JESZCZE INNE SMAKI ODKRYWAMY NA KASZUBACH. PODKARPACIE RÓWNIEŻ POSIADA SWOJE WŁASNE,  NIEPOWTARZALNE I NIEZWYKLE SMACZNE POTRAWY. PRZEPISY NA PRAWDZIWE KULINARNE PEREŁKI Z NASZEGO REGIONU PRZEKAZYWANE SĄ Z POKOLENIA NA POKOLENIE. A ICH SMAKOSZY ZNAJDZIEMY NIE TYLKO NA PODKARPACIU.

Czytaj dalej...

O kurka

Kurki to niesamowicie smaczne grzyby. Ich kolor, smak i zapach dodają charakteru każdemu daniu. Sezon na kurki się już kończy, więc warto wykorzystać ich walory w kulinarnych wariacjach.

Czytaj dalej...

Szymon Berłowski od kuchni

RATOWNIK MEDYCZNY Z NIEZWYKŁYM ZMYSŁEM ARTYSTYCZNYM. GOTOWANIE MA WE KRWI, A JEGO POTRAWY TO PRAWDZIWE KULINARNE DZIEŁA SZTUKI. SMACZNA KREATYWNOŚĆ W MĘSKIM WYDANIU. I TO NA RZESZOWSKIM TALERZU.

Czytaj dalej...

Słodki warzywniak

Warzywa na słodko mogą brzmieć nieco ekstrawagancko. Ale właśnie nudy i normalności w kuchni należy się wyzbywać. A lato jest najlepszym okresem do tego, żeby zaczarować zwyczajne produkty w niecodzienne kombinacje, które zaskoczą nasze podniebienia.

Czytaj dalej...